Pixon, śmiało możesz tylko z wyczuciem, w starych autach bym nie radził klej może się rozpuścić ....
Co to za błąd w silniku 2.0 BMN
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Co to za błąd w silniku 2.0 BMN
Witam,
Co to za błąd. Pojawił się opis aby skontaktować się z serwisem oraz błąd 12600 z opisem sprawdź w książce serwisowej ???
Po skasowaniu błąd nie powrócił. Czy ktoś z Was się z takim błędem spotkał ???
Aro
-
12600 P3138 Intake Manifold Flap Control
wskazuje to na jakieś klapki w kolektorze ssącym. na forum bmw znalazłem takie coś:
Komentarz
-
OK problem dotyczy klapy zawirowującej powietrze.
Gdzie ona się znajdują i gdzie znajduje się czujnik N316.
Aro
Komentarz
-
Zadne tam klapki jak w BMW.
Przycina się zębatka silniczka klapy gaszącej chodzi o silnik V157.
Mozna zrobic test wykonawczy klapy VCDSem.Przemek
DIAGNOSTYKA GRUPA VAG
A6 C4 Avant 2.5 TDi AEL quattro
80 B3 Limo 1.6 TD SB
Komentarz
-
-
Raczej przy gaszeniu silnika....Przemek
DIAGNOSTYKA GRUPA VAG
80 B3 Limo 1.6 TD SB
Komentarz
-
VCDS nic nie wykazał
Mam nadzieję że to się nie powtórzy... Bardziej bałem się błędów ze strony pompo-wtryskiwaczy a za kilka dni jadę na urlop...
Znalazłem tylko taki tutorial do mojego problemu -
Aro
Komentarz
-
-
-
Tak faktycznie.... to ja się pomyliłem... sprawdziłem w "notatkach" i faktycznie ten silnik posiada zespoł klap...Przemek
DIAGNOSTYKA GRUPA VAG
80 B3 Limo 1.6 TD SB
Komentarz
-
-
te klapki bardzo ladnie sie zasyfiaja, a jeszcze ladniej urywajaWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
dzięki za pocieszenie heh...
mam nadzieje że błąd nie wróci. Dziś wyczyszczę jeszcze siłownik podciśnienia bo jest ubrudzony olejem.
Aro
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez spacewalkerKlapki wycina się w sofcie i po problemie
Może coś więcej o tym rozwiązaniu. Gdzie, za ile i w jakim stanie pozostaną klapy po wycięciu programowym ??? Czy można to zrobić VCDS - em ??
THX Aro
Komentarz
-
po problemie to jest gdy usuniesz je fizycznie :diabelski_usmiechZamieszczone przez spacewalkerKlapki wycina się w sofcie i po problemie
With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
Po co usuwac... skoro zamontowane to niech dziala... w trybie awaryjnym i tak są cały czas otwarte.
Klapki mają tylko funkcje ekologiczną.Przemek
DIAGNOSTYKA GRUPA VAG
80 B3 Limo 1.6 TD SB
Komentarz
-
-
przemik, otwarte tez dadza sie urwac, a spustoszenie w silniku robia niezleWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
Samo odpięcie fizyczne to dopiero Ci błąd da, chyba ze lubisz jak ci się świeci "lampa alladyna"Zamieszczone przez Nexus6po problemie to jest gdy usuniesz je fizycznie
Komentarz
-
-
Komentarz